Zrazy w sosie porowym

4.5 (147 ocen)

  • 60 min

Łatwe i przepyszne danie, zadowoli podniebienie każdego. Doskonałe na uroczyste i codzienne obiady.

  • 60 min

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego,
    2 pory,
    2 cebule,
    ½ kg pieczarek
    słoik papryki konserwowej,
    mały przecier pomidorowy,
    2 łyżki mąki,
    pieprz, sól,
    tłuszcz,
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy w sosie porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przyprawić solą i pieprzem według własnego uznania. Zrobić małe kuleczki, lekko oprószyć je mąką i obsmażyć je na tłuszczu.
    Cebulę zeszklić na tłuszczu na złoty kolor, następnie dodać pokrojone pieczarki, pory (białą część) pokrojone w półksiężyce, 2 łyżki przecieru pomidorowego, paprykę pokrojoną w paski oraz obsmażone zrazy. Podlać niewielka ilością wody, przyprawić do smaku i gotować na niewielkim ogniu około pół godziny. Zagęścić mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować