Żółte leczo

0 (0 ocen)

Przepyszne leczo z żółtych warzyw ma też swój urok podane z ryżem pięknie się prezentuje A smakuje nawet lepiej niż tradycyjne Zapraszam do wypróbowania

Składniki:

  • • 2 papryki żółte
    • 3 cukinie żółte (ok 25 cm )
    • 1 por
    • 1 cebula
    • ząbek czosnku
    • 25 dag pieczarki
    • 8 pomidorków koktajlowych żółtych
    •30 dag żółtej fasolki szparagowej
    • 1 łyżka masła
    • olej
    • sól
    • pieprz
    • kurkumę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Żółte leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Fasolkę ugotować odcedzić.
    • Cebulę i por pokroić w paski. Na patelni rozpuścić masło z kilka łyżkami oleju.
    • Obsmażyć cebulę i por dodać przeciśnięty przez praskę czosnek cały czas smażyć
    • Dodać pokrojone w kostkę pieczarki cukinię i paprykę
  • 2. • Dusić wszystko razem pod przykryciem do odparowania wody pod koniec duszenia dodać fasolkę i pokrojone pomidory koktajlowe.
    • Doprawić solą pieprzem
    • Dodać nie całe pół łyżeczki kurkumy dobrze wymieszać.Podawać z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Fasola Papryka Pieczarki Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować