Złote talarki

4.5 (155 ocen)

  • 20 min

Idealna przekąska na każdą imprezę i dla dzieci i dla dorosłych.Chipsy przy nich mogą się schować, talarki są nie tylko smaczniejsze, ale przede wszystkim ZDROWSZE !

  • 20 min

Składniki:

  • 8 dużych ziemniaków
    główka czosnku
    majonez
    ketchup
    2 papryczki chili
    przyprawy sól, czosnek granulowany, papryka w proszku (według uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Złote talarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cieniutkie talarki, następnie smażymy na głębokim oleju, bądź we frytkownicy (190 stopni)
  • 2. Obieramy czosnek, kroimy go na drobno lub używamy przeciskarki i łączymy z majonezem. w ten sposób otrzymujemy sos czosnkowy do talarków.
  • 3. Papryczki chili myjemy kroimy na drobno i łączymy z ketchupem. Otrzymujemy sos ostry.
  • 4. Gotowe, odsączone z oleju talarki możemy przyprawić przyprawami solą, czosnkiem bądź papryką w proszku.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować