Skrzydełka z indyka po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Potrawa dla osób ceniących sobie pikantne posiłki :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 skrzydła z indyka
    2 cebule
    3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 smalec
    2 szklanki rosołu ( może być z kostki rosołowej )
    sól
    łyżka papryki słodkiej
    łyżka papryki ostrej
    wegeta do smaku

Skrzydełka z indyka po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukane skrzydełka przeciąć na połowę, oprószyć solą.
    Smalec rozgrzać w rondlu i przysmażyć mięso na złoty kolor,
    dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wsypać paprykę, przesmażyć.
    Dusić wszystko na małym ogniu pod przykryciem podlewając rosołem.
    Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, Doprawić wegetą do smaku. Gotową potrawę podawać z ryżem lub kluskami kładzionymi (przepis znajdziecie tutaj http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kluski-kladzione-3) .

Porady

Można posypać zieleniną :) Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy