Ziołowy kuskus z łososiem i surówką z buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z łososia umyć, gotować 12 minut na parze z dodatkiem plastrów cytryny.
2.Buraki i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub rozdrobnić używając robota kuchennego. Wymieszać z olejem, sokiem z cytryny i przyprawami. Odstawić.
3.Kuskus wymieszać z czubrycą, zalać wrzącą wodą, pamietając, aby ilośc płynu sięgała około 2 cm powyżej poziomu kaszy, przykryć. Po 4 minutach przełożyć na talerz.
4.Kuskus podawać na ciepło z łososiem i surówką.
5.Rady:
1. Ugotowanego na parze łososia można posypać czubrycą zieloną.
2. Do surówki można dodac posiekaną czerwoną cebulę.
3. Do dekoracji używam kukurydzy konserwoej i cząstek mandarynki.
Komentarze