Ziołowa pieczeń z indyka z komosą ryżową

0 (0 ocen)

  • 45 min

Delikatna pieczeń, idealna na pierwsze danie lub dodatek do kanapek

  • 45 min

Składniki:

  • 500-600 g mielonego mięsa z indyka,
    ok. 3/4 szklanki ugotowanej komosy ryżowej,
    duża cebula,
    3 ząbki czosnku,
    skórka starta z dużej cytryny,
    kilka czubatych łyżek bułki tartej,
    duże jajko,
    ok. 1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki,
    3-4 łyżki posiekanego koperku,
    po płaskiej łyżce majeranku, suszonej bazylii, oregano i tymianku (może być mniej)
    ok. łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu lub/i chili (lub do smaku)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Ziołowa pieczeń z indyka z komosą ryżową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na małej ilości tłuszczu, ostudzić. Dokładnie połączyć wszystkie składniki pieczeni (dodając tyle bułki tartej, by całość była zwarta). Sprawdzić, czy całości nie potrzeba doprawić (warto usmażyć mały kotlecik na próbę). Masę mięsną przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą keksówki, piec w 180 stopniach ok. 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować