Sałatka z komosą ryżową i awokado

4.5 (175 ocen)

  • 15 min

Zmodyfikowany przepis Laury Vitale

  • 15 min

Składniki:

  • na 3 porcje:

    1/2 szklanki surowej komosy ryżowej
    ok. 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy,
    ok. 1/2 szklanki suszonych pomidorów (można zastąpić świeżymi),
    średniej wielkości ogórek,
    2 awokado,
    mieszanka sałat,
    mała cebula,
    mały pęczek posiekanej kolendry,
    mały pęczek natki pietruszki,
    sól, pieprz (do smaku),
    kilka łyżeczek soku z cytryny (do smaku),
    kilka łyżek oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z komosą ryżową i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Komosę ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Ogórka i cebulę pokroić w kostkę, pomidory w paseczki. Awokado obrać i podzielić na cząstki. Na talerzach ułożyć po garści mieszanki sałat i cząstki awokado. Ostudzoną komosę połączyć z pozostałymi składnikami sałatki, doprawić sokiem z cytryny, oliwą oraz solą i pieprzem. Ułożyć kilka łyżek mieszanki na środku talerzy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

4.48 (152 ocen)

Zupa z komosą ryżową

To może cię zainteresować