Zimowa surówka

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Wiadomo, że w okresie zimowym każdy zje z przyjemnością surówkę z warzyw. Surówka z kapusty pekińskiej, która idealnie pasuje jako dodatek do mięsa. Zachęcam do przygotowania.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 główka kapusty pekińskiej
    • 1 ogórek zielony
    • 1 papryka czerwona
    • 150 g kukurydzy konserwowej
    • 150 g oliwek zielonych
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 2 łyżki musztardy francuskiej
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Zimowa surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. 1. Kapustę drobno kroję, ogórka obieram, kroję w kostkę, Paprykę oczyszczam z nasion kroję drobno.
    2. Kukurydzę, oliwki odlewam z zalewy, łączę z warzywami.
  • sos 2. 3. Do naczynia wlewam oliwę z oliwek, sok z cytryny, dodaję musztardę, sól, pieprz, dokładnie mieszam i wlewam do warzyw.
    4. Warzywa mieszam, przekładam do salaterki, gotowa.
  • surówka 3. 5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować