Żeberka miodowe pieczone

4.5 (170 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Żeberka pikantno słodkie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 700 g żeberek
    na marynatę;
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki miodu
    pół łyżeczki soli
    1 łyżeczka tymianku
    pół łyżeczki imbiru
    pół łyżeczki papryki
    szczypta pieprzu
    3 łyżki wina czerwonego
    wino do podlania ok 1/3 szkl
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka miodowe pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka oczyścić i pociąć na porcje. Składniki marynaty wymieszać i nasmarować z obu stron żeberka, ułożyć w brytfance. Odstawić na ok 2 godziny. Nagrzać piekarnik do 220 st żeberka podlać winem, okryć brytfankę folią aluminiową i wstawić do piekarnika na godzinę, po upływie tego czasu zdjąć folię i jeszcze przez pół godziny piec żeberka bez okrycia aż się dobrze przyrumienią.
    Podać z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować