Żeberka marynowane w czerwonym pesto

4 (1 ocen)

Mój pomysł na pyszne marynowane żeberka .

Składniki:

  • - 1 kg żeberek

    - 1 łyżka sosu worchester
    - 1 łyżka sosu sojowego łagodnego ciemnego
    - 2 solidne łyżki czerwonego pesto
    - 1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Pesto

Żeberka marynowane w czerwonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z "mokrych" składników, poprzez zmieszanie ich ze sobą robimy marynatę. Żeberka rozdzielamy poprzez przecięcie ich pomiędzy kośćmi, na pojedyncze sztuki. Myjemy , osuszamy i marynujemy przez minimum godzinę w chodnym miejscu. Po tym czasie przekładamy na blachę do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160C ( przy termoobiegu) na 50 min. Po tym czasie zdejmujemy folię, zwiększamy temp. do 180C i pieczemy do uzyskania brązowej skórki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować