Polędwiczki marynowane w pesto są bardzo soczyste i aromatyczne. Danie jest smaczne i szybkie do przygotowania. Polędwiczki podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.
Składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
1 mały słoiczek pesto zielonego
2 kulki mozzarelli
Olej do smażenia
Sól
Polędwiczki wieprzowe marynowane w pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki wieprzowe kroimy w plastry, lekko rozbijamy dłonią, delikatnie oprószamy solą. Pesto przekładamy do miski i dodajemy mięso. Dokładnie mieszamy żeby pesto pokryło mięso. Wstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i odsmażamy mięso z obydwu stron na złoty kolor. Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na każdym kawałku mięsa. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Do momentu, aż ser się roztopi. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.
Komentarze