Zdrowa tarta z kremem imbirowo-mandarynkowym

0 (0 ocen)

Zdrowa alternatywa dla łasuchów uwielbiających słodkości

Składniki:

  • (blaszka 17cm)
    ciasto:
    -200g daktyli suszonych
    -100g słonecznika łuskanego
    -50g orzechów laskowych
    -50ml rozpuszczonego oleju kokosowego
    -pół szklanki płatków owsianych lub innych np. jaglanych
    -20g kakao
    -30g mąki kokosowej
    masa:
    -1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (około 50-60g suchej kaszy)
    -1 puszka tłustego, dobrze schłodzonego mleka kokosowego (potrzebujemy 200g stałej warstwy)
    -50g rozpuszczonego oleju kokosowego
    -3 łyżki świeżego soku z mandarynek
    -2 łyżki erytrolu/ksylitolu
    -1/3 łyżeczki świeżego imbiru
    -1/3 łyżeczki cynamonu
    dodatkowo:
    -1-2 świeże mandarynki
    -garść płatków migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery Ciasto

Zdrowa tarta z kremem imbirowo-mandarynkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na około 15 minut i odlewamy wodę
    -daktyle oraz resztę składników(oprócz płatków i kakao) przekładamy do wysokiego naczynia i dokładnie blendujemy
    -na koniec dodajemy płatki, mąkę kokosową oraz kakao i zagniatamy ciasto
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy ciasto
    -wkładamy do zamrażalnika na 15minut
    masa:
    -wszystkie składniki blendujemy na gęsty krem
    następnie:
    -masę nakładamy na spód tarty, układamy mandarynki i posypujemy płatkami migdałów
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Kasza jaglana Mandarynki Mleko Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować