Zawijaki w płatkach jaglanych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na pewno sprawdzą się w pyszny niedzielny obiad

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry mięsa wieprzowego na kotlety ( schab)
    2 plastry boczku
    4 plastry żółtego sera
    12 sztk. suszonych śliwek
    8 suszonych moreli
    przyprawy :
    sól
    pieprz
    czosnek niedźwiedzi suszonych
    Panier:
    2 jaja
    2 łyżki mąki
    2 łyżki płatków jaglanych
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    ręcznik papierowych kuchenny do odsączania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijaki w płatkach jaglanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zawijaki w płatkach jaglanych 1. Przygotuj wszystkie składniki. Plastry mięsa rozbij tłuczkiem.
  • Zawijaki w płatkach jaglanych 2. Mięso osyp przyprawami. Na każdym plastrze kładź plaster żółtego sera, 1/2 plasterka boczku oraz suszone owoce. Zwij roladki.
  • Zawijaki w płatkach jaglanych 3. Przygotowane zawijaki otocz w mące, rozkłuconym jajku i płatkach jaglanych, Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano. Osącz na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować