ZAPIEKANKI Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI

4.5 (195 ocen)

  • 15 min

Gdy chcę podać na kolację coś ciepłego często przygotowuję takie zapiekanki . Są bardzo smaczne i szybkie do zrobienia.

  • 15 min

Składniki:

  • • 5 kajzerek
    • 20 dag pieczarek
    • 20 dag szynki lub innej wędliny
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oliwy
    • 15 dag żółtego sera
    • Sól, pieprz
    • Natka pietruszki
    • Masło do posmarowania bułek
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekanki z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekroić na pół i cienko posmarować masłem, ułożyć na blasze.
  • 2. Cebulę obrać , pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie.
  • 3. Pieczarki umyć , pokroić w paseczki i dodać do cebuli, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Wędlinę pokroić w drobną kostkę , dodać do cebuli z pieczarkami i jeszcze chwilę smażyć na małym ogniu.
  • 5. Otrzymaną mieszankę wyłożyć na bułeczki, posypać startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem i wstawić do piekarnika na około 30 minut.
  • 6. Upieczone posypać posiekaną natką pietruszki . Podawać z sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować