Zapiekanka z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa potnij na plasterki. Bakłażana posyp solą i odstaw na parę minut.
Do miski przełóż mięso. Na patelni wlej niewielką ilość oleju. Podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek. Ściągnij z patelni i przełóż do mięsa. Wsyp przyprawy - sól, pieprz, paprykę i kumin. Dokładnie połącz składniki. W dłoniach uformuj niewielkie kotleciki.
Na patelni wlej niewielką ilość oleju. Podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek. Wlej passatę i dodaj koncentrat. Duś parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sos pomidorowy wlej do naczynia. Warzywa ułóż na zmianę z kotlecikami aż do skończenia składników. Całość posyp serem feta.
Zapiekankę włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze