Zapiekanka z karkówką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Aromatyczna i sycąca zapiekanka z karkówką i fasolą.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 800 g karkówki
    3 listki laurowe
    3 łyżki ziół prowansalskich
    sól

    3 łyżki oleju
    3 cebule
    3 ząbki czosnku
    pieprz młotkowany z kolendrą

    2 puszki białej fasoli konserwowej
    6 małych kromek chleba orkiszowego
    masło czosnkowe

    dekoracja to papryka i por
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z karkówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte mięso zalać zimna wodą . Dodać listki laurowe i zioła, i gotować ok. godziny na wolnym ogniu. Ugotowane , przestudzone mięso pokroić w grubą kostkę.
  • 2. Na paleni , na oleju przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojony czosnek i jeszcze chwilę podsmażyć. Dodać mięso i fasolę z puszki , pieprz , sól i dokładnie wymieszać.
  • 3. Każda kromkę chleba posmarować masłem i pokroić na małe kawałki.
  • 4. Do żaroodpornego naczynia przełożyć zawartość patelni i na wierzchu ułożyć pokrojony chleb.
    Zapiekać ok 20 min - 180 stopni.
    Podawać ciepłe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.45 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

Bigos z karkówką

To może cię zainteresować