Zapiekanka rybna

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie nie jest pracochłonne ani kosztowne, a zdrowe i sycące.

Składniki:

  • 1,2 kg filetów z dorsza
    op. mrożonego groszku
    3/4 kostki masła
    50 dag cebuli
    sól
    pieprz cytrynowy
    1-2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Filet z dorsza Zapiekanki

Zapiekanka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w niewielkie kawałki. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem cytrynowym.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju na złoty kolor.
  • 3. Rybę i cebulę układamy na przemian w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posypując mrożonym groszkiem i dodając kawałki masła. Pieczemy ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować