Zapiekane szparagi z jajkiem i grzankami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szparagi dietetyczne, szybkie i proste do zrobienia na obiad. Z jajeczkiem lekko ściętym i szpinakiem są pyszne. Do tego chrupiące grzanki

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
    4 szparagi białe
    3 jajka
    2 kromki chleba
    1 garść szpinaku
    1 ząbek czosnku
    1 kawałek sera feta
    sól, pieprz
    masło klarowane
    7 gałązek koper świeży
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Grzanki

Zapiekane szparagi z jajkiem i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzanki 1. . Chleb kroję w kostkę i przesmażam na patelni na maśle.
  • szparagi 2. Szparagi białe obieram, i gotuję w osolonej wodzie pięć minut, dodaję zielone szparagi i gotuję dalej pięć minut razem. Szpinak myję dokładnie, osączam z wody i przesmażam na patelni na maśle, dodaję sprasowany czosnek, doprawiam solą, pieprzem
  • przed pieczeniem 3. Szparagi wyjmuję z wody, przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaję szpinak, posypuje grzankami, wybijam jajka. Solę, pieprzę, posypuje serem feta.Wstawiam na 10-15 minut aż do piekarnika temp 170 stopni aż się zetną a żółtko będzie płynne jeszcze.Przed podaniem posypuje koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szparagi Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować