Zapiekane naleśniki z serem i brzoskwiniami

4.5 (4 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 6 osób

Nieco inna odmiana tradycyjnych naleśników z serem, a dodatkowo zapieczone w pysznym sosie waniliowym smakują wyjątkowo.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • CIASTO:

    1 szklanka mąki
    1 jajo
    szczypta soli
    3/4 szkl. wody gazowanej
    3/4 szkl. mleka
    odrobina cukru
    1 łyżka oleju


    NADZIENIE:

    250 g twarogu w trójkącie
    250 g twarożku z wiaderka
    1 opakowanie cukru wanilliowego
    2 łyżki cukru pudru
    5 brzoskwiń z puszki


    PONADTO:

    olej
    masło do wysmarowania formy
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki zapiekane

Zapiekane naleśniki z serem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki zmiksować na gładkie ciasto.
    Zostawić na ok. 30 min, by odpoczęło.
    Usmażyć cienkie naleśniki.
    Brzoskwinie odsączyć, pokroić na cienkie plasterki.
    Ser rozgnieść widelcem, połączyć z twarożkiem z wiaderka, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
    Naleśniki smarować serem, na każdym ułożyć po kilka plasterków brzoskwiń, zwinąć w rulon.
    Każdy naleśnik przekroic na 3 części.
    Kawałki naleśników umieścić w natłuszczonej formie do zapiekania, w pionie, jeden obok drugiego.
    Składniki na sos połączyć i zalać nim poukładane naleśniki.
    Zapiec ok 35 minut w 190 stopniach.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


    ŹRÓDŁO: idealneciasta.com
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Brzoskwinie w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować