Zapiekane naleśniki z serem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na naleśniki zmiksować na gładkie ciasto.
Zostawić na ok. 30 min, by odpoczęło.
Usmażyć cienkie naleśniki.
Brzoskwinie odsączyć, pokroić na cienkie plasterki.
Ser rozgnieść widelcem, połączyć z twarożkiem z wiaderka, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Naleśniki smarować serem, na każdym ułożyć po kilka plasterków brzoskwiń, zwinąć w rulon.
Każdy naleśnik przekroic na 3 części.
Kawałki naleśników umieścić w natłuszczonej formie do zapiekania, w pionie, jeden obok drugiego.
Składniki na sos połączyć i zalać nim poukładane naleśniki.
Zapiec ok 35 minut w 190 stopniach.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Komentarze