Zapiekane naleśniki z szynką i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki: z podanych składników zrób ciasto, po czym usmaż ok.7-8 naleśników. Śmietanę wymieszaj z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Na trzech naleśnikach równomiernie rozsmaruj masę śmietanowo-jogurtową. Rozłóż plastry szynki, posyp serem i posiekaną natką pietruszki. Zwiń w podłużne naleśniki.
2.Pozostałe naleśniki rozłóż w podłużnym naczyniu do zapiekania obok siebie tak, aby połowa była w naczyniu, a połowa na zewnątrz. Następnie połóż wzdłuż obok siebie trzy naleśniki z farszem i przykryj naleśnikami z zewnątrz. Zapiekankę piecz ok-20-25 min.Podawaj samą lub z ulubioną surówką.
Komentarze