Zapiekane naleśniki z warzywami i serem

4.5 (188 ocen)

Dla wielbicieli naleśników w wersji na słono. Naleśniki z farszem warzywnym, zapieczone w piekarniku z serem żółtym.

Składniki:

  • Składniki na 2 naleśniki:

    Ciasto na naleśniki:
    3/4 szklanki mleka
    ok 5 łyżek mąki pszennej
    szczypta soli
    1 jajko

    farsz:
    1 opakowanie mrożonki chińskiej
    sól, pieprz do smaku
    2-3 łyżki oleju
    3-4 plasterki sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Naleśniki zapiekane

Zapiekane naleśniki z warzywami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie naleśników 1. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać ze sobą (musi mieć konsystencję gęstej śmietany). Smażyć cienkie naleśniki.
  • farsz 2. Mieszankę chińską wrzucić na rozgrzany olej, smażyć do miękkości, doprawić do smaku.
  • naleśnik z warzywami 3. Na naleśnika nałożyć farsz, zwinąć. Ułożyć w naczyniu, na wierzch ułożyć odrobinę warzyw, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st C, po 10 min nałożyć ser żółty i zapiekać do momentu jego roztopienia się.

Porady

Naleśniki można podawać z ulubionym sosem, ja podałam z sosem koperkowo-czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować