Z porzeczkami pod pierzynką

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jako dziecko uwielbiałam obserwować mamę przygotowaniu. Dziś robi tak mój syn Krzyś

Składniki:

  • ● kostka margaryny
    ● 4 jajka
    ● 2 i 3/4 szkl. mąki
    ● 1 i 1/4 szkl. cukru
    ● 1,5 łyżki pr. do piecz.
    ● 2 cukry waniliowe
    ● 3/4 szkl. wiórków kokosowych
    ● łyżeczka cynamonu
    ● 1,5 szkl. czarnych porzeczek
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Z porzeczkami pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy,
    studzimy. Z mąki, 3/4 szklanki
    cukru, proszku, cukrów
    waniliowych, żółtek i margaryny
    wyrabiamy ciasto. 2/3
    rozkładamy na blasze.
  • 2. Owoce myjemy, osączamy,
    wykładamy na ciasto. Posypujemy
    cynamonem. Przykrywamy
    pozostałym ciastem.
    Białka ubijamy z resztą
    cukru i mieszamy z wiórkami.
    Smarujemy ciasto. Pieczemy
    godzinę w temp. 175 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować