Z pora i orzechów

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To jedna z najczęściej serwowanych sałatek w moim domu.

Składniki:

  • ● biała część pora
    ● po 10 dag orzechów włoskich i laskowych
    ● 3 łyżki płatków migdałów
    ● 10 dag sera ementaler
    ● 6 łyżek majonezu
    ● sok z 1 cytryny
    ● 4 jajka
    ● sól, pieprz
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● kilka ziaren czerwonego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Z pora i orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy grubo siekamy, następnie rumienimy na suchej patelni. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ser kroimy w słupki.
  • 2. Pora oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie mieszamy z serem, orzechami i jajkami.
  • 3. Sałatkę doprawiamy i mieszamy z majonezem. Migdały prażymy na suchej patelni, posypujemy sałatkę. Dekorujemy natką pietruszki i ziarenkami pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Orzechy Por Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować