Wyśmienity tort z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw pieczemy biszkopt. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać, przelać do tortownicy wysmarowanej masłem.
Piec 40 minut w 180 °C
2.Ostudzony przedzielić na dwa placki, ponczujemy go herbatą z cukrem i sokiem z pomarańczy
3.Następnie robimy masę. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i likierem następnie mieszamy z ubitym serkiem mascarpone i rozpuszczoną dokładnie żelatyną (można ją przez gazę lub gęste sitko dodać żeby mieć pewność że nie będzie grudek). Należy uważać żeby nie przesadzić z ubijaniem
Biszkopty przekładamy przygotowana masą, wierzch obficie posypujemy owocami i skórką z limonki.
Komentarze