WYBORNY BABCINY ROSÓŁ

4.5 (189 ocen)

  • 1 min

W pierwszej chwili wszystkich dziwi zasadność dodania do rosołu buraka, ale po spróbowaniu dania wszystko staje się jasne

  • 1 min

Składniki:

  • 50 dag mięs wołowych
    porcja z kurczaka
    3 żołądki drobiowe
    3 serdeuszka drobiowe
    3 liście laurowe
    5 ziel angielskich
    1 cebula
    1/2 łyżeczki cukru
    2 marchewki
    1 piertuszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    liść kapusty
    ząbek czosnku
    mały burak
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Wyborny babciny rosół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsa myjemy i zalewamy 5l zimnej wody. Dodajemy ziele, liście, cukier, sól i opaloną cebulę. Całość doprowadzamy do wrzenia, szumujemy i gatujemy na bardzo małym ogniu 30 minut. Dokładamy włoszczyznę, buraczka i czosnek. Gotujemy na maleńkim ogniu 4 godziny. Doprawiamy i podajemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.99 (145 ocen)

Zdobywca nagrody

image-0xalkce

To może cię zainteresować