Wołowina z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie bardzo smaczne,polecam smakoszom mięsa wołowego.

  • 60 min

Składniki:

  • Wołowina chuda ok.70dkg
    • Pieczarki 30dkg
    • Cebula 2 średnie
    • Marchewka 1 szt.
    • Masło 1/4 kostki
    • Natka pietruszki 3 gałązki
    • Pieprz czarny ,wegeta,rozmaryn suszony,sól
    • śmietana 18 % 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0miucxr 1. Umytą wołowinę kroimy w cieńkie paski,wczucić na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ciągle mieszając.
    Na drugiej patelni na maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w cieńkie piórka,jak lekko się zrumieni wrzucamy pokrojone pieczarki.
    Pieczarki smażymy doprawiając solą i pieprzem.
    Gdy wołowina jest usmażona podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięska.
    Gdy woda odparowała i mięsko jest miękkie,wrzucamy pieczarki,utartą marchew,pokrojoną natkę,doprawiamy do smaku i dusimy 5-8 min.
    Na koniec dajemy 2 łyżki śmietany, wymieszać,zagotować i gotowe.

Porady

Można podawać z pieczywem,makaronem lub ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować