Włoska sałatka panzanella

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W wolnych chwilach lubię kucharzyć z moją dziewczyną. Razem robimy tę toskańską sałatkę.

Składniki:

  • 2 kromki pszennego chleba
    2 ząbki czosnku
    łyżka masła
    2 pomidory
    czerwona papryka
    mała cebula
    sól
    pieprz
    po kilka gałązek bazylii i oregano
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Włoska sałatka panzanella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb kroimy w dużą kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Roztapiamy masło i rumienimy chleb i czosnek.
  • 2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w paski. Pomidory sparzamy, usuwamy skórki i kroimy w dość dużą kostkę. Cebulę obieramy. Kroimy w plastry i rozdzielamy. Paprykę, cebulę i pomidory mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy grzanki.
  • 3. Bazylię i oregano myjemy i osuszamy. Listki obrywamy i siekamy. Wsypujemy do sałatki. Skrapiamy oliwą i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować