Panzanella - włoska sałatka z chlebem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Stanowi lekką, a jednocześnie sycącą alternatywę na kolację bądź przekąskę. Bardzo smaczna, błyskawiczna w przygotowaniu:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka czerwona: 2 sztuki
    - chleb pszenny: 300 gramów
    - pomidory: 1 kilogram
    - cebula mała: 1 sztuka
    - bazylia liście: 0.5 szklanki
    - oliwa: 4 łyżki
    - czosnek ( ząbek): 1 sztuka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Sałatki

Panzanella - włoska sałatka z chlebem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb pozbawić najtwardszej skórki i pokroić w dużą grubą kostkę.
    Rozgrzać patelnię i przyrumienić grzanki ze wszystkich stron. Pomidory pokroić w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Wyciągam papryki z woreczka i obieram je ze skórki, po czym kroję na niewielkie paski.
    W dużej misce wymieszać pomidory, cebulę, paprykę i grzanki.
    Przygotować dresing: Oliwę wymieszać ze zmiażdżonym
    czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać resztę składników. Podawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować