Wiśniowa melodia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto kruche dokładnie zagnieć. Ciasto wyłóż na blaszkę o wymiarach 25 na 38cm.. Rozsmaruj dżem jagodowym, posyp owocami kandyzowanymi i wyłóż ubite białka. Piecz około 20 minut w temperaturze 170-180 stopni.
2.Przygotuj biszkopt. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj cukier i żółtka. Ubijaj aż cukier się rozpuści. Wsyp mąkę wymieszaną z kakaem i proszkiem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
3.Ugotuj budyń na mleku. Masło utrzyj dodając porcjami przestudzony budyń i spirytus. Dodaj cukier puder do smaku.
4.Wiśnie wypestkuj. Galaretkę i żelatynę rozpuść w szklance wody. Przestudź. Dodaj wiśnie.
5.Przełożenie ciasta: ciasto kruche, masa budyniowa, biszkopt, masa wiśniowa.
Komentarze