1.Do ciasta, potrzebne jest 5 sztuk jajek i szklanka cukru, pozostałośc jajek i cukru dodajemy do masy.
Ciasto:
Oddzielić żóltka od bialek, do żóltek dodać ocet i proszek do pieczenia. Wymieszać i zostawić do wyrośnięcia. Pianę ubić z cukrem, połączyć piane z żóltkami. Dodać mąke i wymieszać.
Piec okolo 30 minut
2.Pozostałe składniki, potrzebne są do zrobienia kremu.
Krem:
Kompot podzielić na 2 częsci, w jednej częsci po zagotowaniu rozpuścić galaretkę, w drugiej częsci rozpuścić budyń, polączyc z pierwszą i zagotować.
Utrzeć 1,5 kostki margaryny z 2 żóltkami i pól szklanki cukru. Z białek ubić pianę. Lekko cieplą masę galeretkowo- budyniową polączyć z margaryną. Na koncu dodać piane z białek i wypestkowane wiśnie. Calą masę wlać na ciasto. Polać polewą czekoladową...
Komentarze