Wiosenny miks warzywny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Studiuję zaocznie i jednocześnie pracuję. Gotowanie to dla mnie przyjemność,zwłaszcza gdy widzę uśmiech na twarzach moich bliskich i przyjaciół.

  • 30 min

Składniki:

  • ● pęczek rzodkiewek
    ● 40 dag ogórków
    ● 40 dag pomidorów
    ● puszka kukurydzy
    ● 4 dag pestek słonecznika
    ● 20 dag makaronu (np. kokardek)
    Sos: po 1/2 pęczka koperku, szczypiorku i natki pietruszki
    ● cebula
    ● 4 łyżki jasnego octu balsamicznego
    ● 4 łyżki octu winnego
    ● 6 łyżek oliwy
    ● 2 łyżeczki miodu
    ● sól
    ● pieprz
    ● rzeżucha do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenny miks warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krojony pomidor 1. Warzywa myjemy, osączamy. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w małe kawałki. Rzodkiewki przekrawamy na pół. Kukurydzę osączamy z zalewy. Pestki słonecznika rumienimy na suchej patelni.
  • makaron z warzywami 2. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Hartujemy i odcedzamy. Studzimy i mieszamy z pozostałymi składnikami.
  • składniki 3. Koperek, szczypiorek i natkę
    myjemy, starannie osączamy i siekamy. Cebulę obieramy
    i kroimy w drobną kostkę. Octy
    mieszamy z cebulą, zieleniną,
    solą i pieprzem. Dodajemy oliwę,
    miód i dokładnie mieszamy.
    Sosem polewamy sałatkę.
    Odstawiamy na 15 minut.
    Dekorujemy rzeżuchą i ewentualnie
    pestkami słonecznika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować