Wiosenny miks warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy, osączamy. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w małe kawałki. Rzodkiewki przekrawamy na pół. Kukurydzę osączamy z zalewy. Pestki słonecznika rumienimy na suchej patelni.
2.Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Hartujemy i odcedzamy. Studzimy i mieszamy z pozostałymi składnikami.
3.Koperek, szczypiorek i natkę
myjemy, starannie osączamy i siekamy. Cebulę obieramy
i kroimy w drobną kostkę. Octy
mieszamy z cebulą, zieleniną,
solą i pieprzem. Dodajemy oliwę,
miód i dokładnie mieszamy.
Sosem polewamy sałatkę.
Odstawiamy na 15 minut.
Dekorujemy rzeżuchą i ewentualnie
pestkami słonecznika.
Komentarze