Wiosenna jajecznica

5 (169 ocen)

Pyszna, pachnąca, prosta.... uwielbiam taką. Jajecznica ze szczypiorkiem kojarzy mi się z wakacjami u Babci. Biegłam po świeżutkie jajka i szczypiorek prosto z grządki....

Składniki:

  • Dla 2 osób:
    4 jajka
    1/2 pęczka szczypiorku
    5-6 pomidorków koktajlowych
    1 łyżka masła
    sól
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica Jajko

Wiosenna jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuścić masło, jajka roztrzepać w miseczce z odrobiną soli i wlać na patelnię. Gdy zaczną się ścinać dosypać szczypiorek i przekrojone na pół pomidorki. Usmażyć jajecznicę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidorki koktajlowe Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować