Wiosenna muffinkowa jajecznica

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jajecznicę robiłem już chyba z 1000 razy, tym razem postanowiłem troszeczkę urozmaicić i odmienić a mianowicie jajecznicę zapiec w formie do muffinek.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki na ok 10 szt.

    5 jajek
    1/4 cebuli
    kawałek kiełbasy lub szynki
    2 pomidorki
    szczypiorek
    2 łyżki kukurydzy
    2 łyżki groszku zielonego
    30-40 dkg sera żółtego - starty na grube wiórki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Jajecznica Jajko Przystawki

Wiosenna muffinkowa jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mechanik w kuchni 1. Cebula, kiełbaskę, pomidorki kroimy w kosteczkę ( cebulę drobniej ), jajka musimy rozbełtać. Formę do muffinek smaruję masłem i tylko delikatnie obsypuję bułką tartą. Włączam piekarnik na 150oC.
    Do każdej części formy dodaję tylko po odrobinie każdego ze składników tak aby całość nie przekroczyła 2/3 każdej foremki. Zaczynam od cebuli, następnie kiełbaska, kukurydza, groszek, pomidor. całość zalewam ok 4 łyżkami rozbełtanego jajka a na górę kładę wiórki sera żółtego.
    Zapiekam ok 10 minut w 150oC.
    Po upieczeniu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować