1.Na kruchy spód margarynę rozpuścić, dodać cukier i proszek do pieczenia - wymieszać. Następnie dołożyć żółtka i dokładnie utrzeć. Na końcu wsypać mąkę - wyrobić gładkie ciasto. Ciasto przełożyć do blachy (24 x 42) wyścielonej papierem do pieczenia, wylepiając dno i boki blachy. Wierzch równomiernie posypać bułką tartą.
2.Składniki przeznaczone na nadzienie owocowe dokładnie ze sobą wymieszać - wyłożyć na kruchy spód posypany bułką tartą. Piec 45 min (180 - 200 st. C).
3.Upieczone ciasto całkowicie wystudzić.
4.Przygotować masę kisielową: 3 szklanki wody, margarynę i cukier zagotować. W naczyniu roztrzepać białka, wlać 1 szklankę wody i dokładnie wymieszać. W miksturze rozprowadzić wszystkie opakowania kisielu. Zawiesinę wlać do gotującej się wody z margaryną i cukrem. Całość zagotować. Lekko ostudzić.
5.Następnie masę kisielową wyłożyć na upieczone i wystudzone ciasto. Odłożyć, by masa stężała.
6.Wierzch ciasta posypać maczkiem dekoracyjnym.
Ciasto przechowywać w chłodnym miejscu.
Komentarze