Wigilijna kapusta z pieczarkami

4.47 (160 ocen)

Najlepsza jest kapustka na oleju rzepakowym.

Składniki:

  • kapusta kwaszona -1 kg
    pieczarki świeże -0,5 kg
    cebula -2 szt
    wegeta
    sól i pieprz do smaku.
    olej rzepakowy.
Wystaw ocenę:

4.47 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wigilijna kapusta z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla.
  • 2. Dodać opłukane i pokrojone w plasterki pieczarki, i olej rzepakowy.
  • 3. Dusić kapustę z grzybami na wolnym ogniu, do miękkości.
  • 4. Cebulę obrać,pokroić w plastry,podsmażyć na oleju
  • 5. Pod koniec duszenia dodać cebulkę i przyprawy.
    Chwilę jeszcze dusić.
    Nie dodajemy wody, kapusta ma się dusić na samym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować