Wielkanocny sernik z kiwi bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki rozdrabniamy w blenderze na proszek. Masło topimy. Mieszamy razem i masą wykładamy tortownicę o średn. 24 cm. Ugniatamy.
2.Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym na sztywną masę. Ser przekładamy do miski i mieszamy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, a następnie stopniowo dodajemy śmietanę. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody. Dodajemy do niej odrobinę masy, mieszamy a następnie łączymy z pozostałą masą i przekładamy wszystko na harbatniki.
3.Dużą miskę najlepiej metalową wciskamy w środek masy. Chłodzimy 2 godziny.
4.Kiwi obieramy i miksujemy. Dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu kilka minut. Żelatynę rozpuszczamy i dodajemy do kiwi. Masę studzimy i przekładamy na warstwę serową ( wcześniej zdejmujemy miskę;) Ponownie chłodzimy
Komentarze