Wielkanocne "hot-dogi" z sosem chrzanowym

5 (182 ocen)

  • 25 min

Niecodzienna propozycja podania kiełbasy białej. Nasi mali milusińscy na pewno będa nimi zachwyceni !! :)) wystarczą 3 składniki do stworzenia prostego - lecz zaskakująco smacznego dania.

  • 25 min

Składniki:

  • 4 bagietki
    4 białe kiełbasy
    3 duże ogórki kiszone
    4 plasterki sera żółtego

    Sos chrzanowy:
    4 czubate łyżki śmietany 18%
    1 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej
    2 czubate łyżeczki chrzanu ze śmietanką
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sos chrzanowy

Wielkanocne "hot-dogi" z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kiełbasę obsmażyć po 10 min z każdej strony na patelni grillowej
  • 2. Ogórki pokroić w plasterki.
    Bagietki naciąć wzdłuż. Ułożyć plaster sera i ogórki. Włożyć usmażoną kiełbaskę
  • 3. Kanapkę przesmażyć po 2-3 min z każdej strony na patelni grillowej
  • 4. Składniki sosu dobrze , że sobą wymieszać.
  • 5. Ciepłe kanapki polać obficie sosem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować