• 15 min
  • Dla 2 osób

Domowe hot dogi

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 6 bułek do hot - doga,
    - 6 kiełbasek białych cienkich/ parówek,
    - surówka z czerwonej kapusty (przepis tutaj),
    - 5 pieczarek,
    - 1 mała cebula,
    - 3 ogórki małosolne,
    - 6 pomidorków koktajlowych,
    - prażona cebulka,
    - majonez,
    - ketchup,
    - musztarda,
    - sól, pieprz,
    - świeża kolendra/natka pietruszki, szczypiorek,
    - chipsy z jarmużu (przepis tutaj),
    - tarty ser cheddar,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Hot dog amerykański

Domowe hot dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekrajamy na pół wzdłuż smarujemy majonezem, posypujemy tartym serem. Pieczemy chwilę w piekarniku, do momentu aż ser się stopi. W tym czasie gotujemy kiełbaski. Użyłam białych cienkich ale możemy też zrobić z parówkami. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. Dusimy do miękkości na odrobinie oleju, solimy i pieprzymy wg uznania. Następnie trochę je podsmażyłam do zarumienienia. Do bułki dodajemy ulubione dodatki, dodałam surówkę z czerwonej kapusty, pieczarki, małosolne i pomidorki pokrojone w plasterki, posypałam prażoną cebulką, polałam jeszcze majonezem i musztardą, ketchupem. Posypałam dużą ilością świeżej kolendry i szczypiorku. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować