Domowe hot dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki przekrajamy na pół wzdłuż smarujemy majonezem, posypujemy tartym serem. Pieczemy chwilę w piekarniku, do momentu aż ser się stopi. W tym czasie gotujemy kiełbaski. Użyłam białych cienkich ale możemy też zrobić z parówkami. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. Dusimy do miękkości na odrobinie oleju, solimy i pieprzymy wg uznania. Następnie trochę je podsmażyłam do zarumienienia. Do bułki dodajemy ulubione dodatki, dodałam surówkę z czerwonej kapusty, pieczarki, małosolne i pomidorki pokrojone w plasterki, posypałam prażoną cebulką, polałam jeszcze majonezem i musztardą, ketchupem. Posypałam dużą ilością świeżej kolendry i szczypiorku. Smacznego :)
Komentarze