wątróbka po węgiersku

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 40 min

degustowałam przepis u koleżanki bardzo smaczna wersja wątróbki mojej rodzince też posmakowało

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg wątróbki
    7 kiszonych ogórków
    2 duże marchewki
    2 duże cebule
    15 dag pieczarek
    papryka marynowana
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone pieczarki i cebulkę zeszklić na maśle.
    Wątróbkę opanierować w mące i podpiec na patelni,przełożyć do większego garnka .Wsypać cebulkę z pieczarkami i zalać 1 litrą wody ,wrzucić przyprawy-ziele angielskie,kminek,liść laurowy i kilka ziaren pieprzu.Dodać pokrojoną w paski marchewkę i ogórka .Dusić pod przykryciem około pół godziny.Mozna dodać mąkę i śmietaną.Podawać z ryżem lub z ziemniaczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować