tacos Marty

  • wyświetlono: 574 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

przepis dostałam od siostry są suer

monika29
  • 30min

Składniki

10 dag mąki kukurydzianej
5 dag mąki szennej
7,5 ml wody
sól

Sposób przygotowania przepisu:

tacos Marty

  • 1. Mąki przesiać dodać sól i wodę wyrobić ciasto.
    Ciasto cienko rozwłkować i wykrawać cieniutkie placki np z kufla do piwa.
    Smażyć chwilkę na oleju trzymając widelcem aby nie robiły się pęcherze .Ja dla nadania im kształtu ułożyłam je na siatce z piekarnika .Jak się już uformowały ułożyłam w naczyniu żaroodpornym nałożyłam fatsz z mięsa mielonego i pieczarek ,posypałam żółtym serem i zapiekłam 10 minut w 190 stopniach

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

szynkaz chrzanem w galarecie

Dodane przez: klementynka

szynka z chrzanem w galarecie

Moim zdaniem nie ma imprezy bez...

Pierś kurczaka we francuzie – z pieczarkami, papryką, cebulą i serem

Dodane przez: Violetka76

Pierś kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami,...

Smaczna przekąska, która najlepiej...

Paszteciki drożdżowe - przepis na ciasto

Dodane przez: Bilcia

Paszteciki drożdżowe - przepis na ciasto

Pyszne, sprawdzone ciasto na paszteciki...

image-09nrpgl

Dodane przez: Kaska

Mini pizzerinki z ciasta francuskiego

Szybciutkie pizzerinki w kilka...

krewetki w panierce

Dodane przez: dagooshya

Szybka przekąska: Krewetki w panierce

Idealna przekąska do pochrupania...

śledzie po kaszubsku

Dodane przez: agarybak76

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku najlepiej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE