Wątróbka na ostro w warzywach

5 (141 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Inspiracją do tego dania były przepisy na wątróbkę z "PP - Tanie gotowanie", ale wykonanie po mojemu :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 40 dkg wątróbki drobiowej
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 selera
    kawałek pora
    100g przecieru pomidorowego
    chili, pieprz cayenne
    przyprawa uniwersalna
    1 łyżka sosu sojowego
    pieprz, papryka słodka
    3 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka na ostro w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa na patelni ;) 1. Warzywa zetrzeć na tarce o grubym oczku, pora pokroić drobno. Na patelnię z odrobiną oleju wrzucić warzywa, posypać przyprawą uniwersalną, solą, pieprzem i polać sosem sojowym. Po kilku minutach podlać warzywa 1/2 szklanki wody i przykryć. Dusić do miękkości. W razie potrzeby podlać jeszcze wodą.
  • Wątróbka w warzywach 2. Wątróbkę obtoczyć w mące z dodatkiem pieprzu, przyprawy uniwersalnej i słodkiej papryki. Dusić w warzywach do miękkości. Przecier rozmieszać z 1/2 szklanki wody, zalać nim warzywa z wątróbką i zagotować.
  • 3. U mnie z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i nowalijkami z jogurtem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować