Wątróbka w Warzywach

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Urozmaicony sposób na podanie drobiowej wątróbki.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g wątróbki drobiowej
    2 cebule
    1 marchew
    kawałek pora
    kawałek pietruszki
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa na patelni 1. Cebulę kroimy na cienkie pióra. Marchew ścieramy na dużych oczkach,a pietruszkę i porę kroimy w cienkie talarki. Wszystko razem podsmażamy na patelni i dusimy do miękkości z odrobiną wody. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i dzielimy je wpół. Wrzucamy do miękkich warzyw i razem smażymy na średnim ogniu, nie za długo,by nie zrobiła się sucha. Doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować