WARZYWNE TRIO

4.5 (173 ocen)

  • Łatwy

PRZETWORY

  • Łatwy

Składniki:

  • - CUINIA DUŻA: 2 sztuki
    - czerwona papryka duża: 3 sztuki
    - SZLOTKA: 250 gramów
    - sól: 1 łyżeczka
    - KOPREK: 6 szczypt
    - liść laurowy: 8 sztuk
    - ziele ankielskie: 2 łyżeczki
    - czarny pieprz: 2 łyżeczki
    - gorczyca: 6 łyżek
    - ocet owocowy: 430 mililitrów
    - cukier zwykły: 260 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Warzywne trio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć cukinię i odciąć końcówki(nie obierać).Resztę pokroić w plasterki grubości 0,5 cm.
    Oczyścić paprykę i pokroić w pierścienie bądź paski.
    Obrać szalotki i przepołowić.
    Warzywa,każdy rodzaj osobno zblanszować w wrzącej osolonej wodzie i ułożyć warstwami w słoikach.
    Doprowadzić do wrzenia 200 ml wody z 1 łyżeczką soli,przyprawami,octem i cukrem.
    Gotować ok 5 min po czym zalać płynem warzywa.
    Po ostygięciu zamknąć słoiki i odstawić w chłodne i zaciemnione miejsce na 24-28 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować