Warzywne ragoût

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Zawodowo gotowałam dla 25 emerytowanych księży, teraz – tylko dla siebie i męża.

  • 60 min

Składniki:

  • ● kalafior
    ● pęczek młodej marchewki
    ● 20 dag groszku
    ● 2 jajka
    ● 2-3 gałązki koperku
    ● 3-4 kalarepy
    ● 2 łyżki masła
    ● 2 łyżki mąki
    ● małe op. śmietany kremówki
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywne ragoût - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowany kalafior 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Kalafiora myjemy, dzielimy na
    różyczki i gotujemy w osolonej
    wodzie. Wyjmujemy i w wywarze
    gotujemy pokrojone w kostkę
    kalarepy i marchewki. Odcedzamy,
    wywar zachowujemy
  • gotowany groszek 2. Groszek dusimy kilka minut
    na maśle. Dodajemy kalafiora,
    marchewkę, kalarepę i wlewamy
    litr wywaru. Gotujemy ok.
    10 minut.
  • warzywa zalewamy śmietaną 3. Śmietanę mieszamy z mąką
    i polewamy warzywa. Doprawiamy
    do smaku solą, pieprzem,
    przyprawą uniwersalną i zagotowujemy.
    Dodajemy pokrojone w ćwiartki
    jajka i posiekany koperek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować