Warzywa w galaretce drobiowej

0 (0 ocen)

  • 50 min

Co się daje wsadzam do galaretki bo bardzo lubimy to co w galarecie.

  • 50 min

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka 1 szt
    skrzydełka 3 szt
    podudzia z kurczaka 3 szt
    marchew 2 szt
    pietruszka 1 szt
    por 1/2 szt
    kukurydza konserwowa ok 1/2 puszki
    rosół ok. 5 szklanek
    żelatyna 6 łyżeczek
    lubczyk gałązka
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Warzywa w galaretce drobiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zalać wodą, postawić do gotowania.
    Warzywa obrać, umyć, dodać do mięsa. Dodać przyprawy i gotować mięso do miękkości.

    Mięso wyjąć i przestudzić. Obrać z kości i pokroić.
    Marchew pokroić w kostkę albo plasterki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Rosół przelać przez sito, odlać ok. 5 szklanek. W szklance gorącego rosołu rozmieszać żelatynę.

    Do odlanego rosołu dodać mięso, żelatynę i warzywa, doprawić do smaku.
    Rozlać do salaterek albo mniejszych pojemniczków i odstawić do stężenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza konserwowa Marchewka Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować