Wafle PISCHINGERY

4.5 (186 ocen)

  • 15 min

Wafle robi się błyskawicznie, bo nie gotujemy masy :) serek mascarpone nadaje się tu idealnie :) dużo szybsza wersja, a tak samo smaczna - polecam :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie kwadratowych wafli
    1 opakowanie (250g) serka mascarpone
    1/2 słoika (ok. 200g) kremu czekoladowego typu "Nutella"
    1 słoik dżemu o dowolnym smaku ( u mnie o smaku owoców leśnych)
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty Dżemy

Wafle pischingery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszaj serek mascarpone z Nutellą w temperaturze pokojowej, by otrzymać krem do przełożenia.
    1/2 dżemu posmaruj pierwszy wafel, przykryj następnym, ten posmaruj połową kremu czekoladowego. Obie czynności powtórz. Gotowy wafel przyciśnij ciężką drewnianą deską i wstaw do lodówki na parę godzin. Po wyjęciu pokrój w trójkąty, prostokąty lub kwadraty.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nutella Serek Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować