Wafle kakaowe

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Dżem z czarnej porzeczki nadaje fajnego smaczku.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • pół szklanki mleka
    pół kostki margaryny
    pół szklanki cukru lub ksylitolu
    3/4 szklanki mleka w proszku
    2 łyżeczki czarnego kakao
    5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki
    1 opakowanie wafli
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Andruty Dżemy

Wafle kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić w garnku, dodać mleko i cukier. Wymieszać. Nie gotować.
    Dodać kakao i mleko w proszku. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.
    Krem odstawić do ostygnięcia.
    Wafle przekładać kremem oraz jedną warstwę przełożyć dżemem. Docisnąć i pokroić na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Kakao Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować