Kokosowe wafle z biszkoptami

4.47 (162 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Tradycyjne wafle w nieco innej wersji

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli suchych
    150 g biszkoptów
    150 g wiórek kokosowych
    200 g masła
    3/4 szkl cukru
    3/4 szkl mleka
    1 słoik winnego dżemu
Wystaw ocenę:

4.47 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy

Kokosowe wafle z biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z cukrem zagotować, dodać wiórki i gotować na małym ogniu dwie minuty.
  • 2. Masło spienić i ucierając dodawać po łyżce zimnych wiórek.
  • 3. Na pierwszym waflu rozsmarować połowę dżemu, przykryć drugim waflem.
  • 4. Wyłożyć połowę masy kokosowej i ułożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć resztę masy i przykryć waflem.
  • 5. Wafel posmarować resztą dżemu i przykryć ostatnim waflem. Zawinąć w papier, lekko obciążyć i zostawić do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kokosowa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować