Wafle z galaretką i dżemem

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kolorowe wafle kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy mama często przekładała je różnymi masami. Poniższy przepis należy do bardzo łatwych i przyjemnych. Wafle robi się szybko, ładnie się kroją i prezentują.

  • 1 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na dwie warstwy galaretki
    1 galaretka
    0,5 kostki masła
    0,5 szklanki cukry
    0,5 szklanki mleka

    1 słoik dżemu gęstego (ja wykorzystałam dżem z czarnej porzeczki)

    1 opakowanie wafli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Andruty Dżemy Powidła

Wafle z galaretką i dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić w rondlu, następnie dodać cukier, wymieszać do rozpuszczenia, na końcu dodać mleko, zagotować. Ściągnąć z ognia, dodać galaretkę, wymieszać aż galaretka się rozpuści. Gorącą masę odstawić do przestygnięcia. Gdy masa lekko stężeje, przełożyć nią i dżemem wafle. Gotowe wafle zawinąć szczelnie w folię spożywczą i odstawić na 2-3 godziny do stężenia masy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować