Ulubione ciasto moich dzieci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 MASA
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Jogurty wlewamy do miski i dodajemy ostudzone galaretki.
Mieszany trzepaczką aby dokładnie wszystko się połączyło.
Odstawiamy na 30 minut i od czasu do czasu mieszamy.
Kwadratową blachę wykładamy biszkoptami i wylewamy na nią wcześniej przygotowaną masę.
Biszkopty powinny wypłynąć na powierzchnię.
Włożyć na około 1,5 h do lodówki.
2 MASA
Galaretki rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody.
Odstawić do ostudzenia.
Wlać 100 ml śmietany kremówki do ostudzonej galaretki i razem wymieszać ( chodzi o to aby zapobiec rozdwojeniu się śmietany po ubiciu ).
Resztę śmietany ubijamy na sztywno.
Pod koniec ubijania wlewamy galaretkę ze śmietaną i parę sekund ubijamy aby tylko się połączyło razem.
Wyciągamy z lodówki schłodzone masę i wylewamy na nią przygotowaną drugą masę.
Schładzamy najlepiej 24 h.
Komentarze